Beroepsorganisatie BATC

Als Natuurgeneeskundig Therapeut ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie BATC. Ik heb gekozen om me bij hen aan te sluiten o.a. vanwege hun visie op het werken door therapeuten volgens meervoudige werkvormen.

Mijn insteek om op een holistische manier mijn cliënten te benaderen sluit naadloos aan bij de beroepsorganisatie BATC.

De 5 natuurgerichte principes vanuit BATC en mijn praktijk zijn:

  1. Energie: het activeren van de energiestromen in het lichaam. Tijdens elke sessie, onafhankelijk van de behandeling die ingezet wordt, komt de energie bij de cliënt in beweging; het begint (weer) te stromen, er komen gedachten, inzichten en/of fysieke bewustwordingen.
  2. Prikkeloverdracht: door het stromen van de energie, vindt in het lichaam prikkeloverdracht plaats. Gedachten brengen gevoelens  en inzichten met zich mee.
  3. Drainage: door het toepassen van ademtechnieken kan, met name op de uitademing, losgelaten worden. Hierbij kunnen de afvalstoffen ook losgelaten worden. Dit proces kan positief beïnvloed worden door bioresonantie en voldoende water te drinken tijdens en na een behandeling.
  4. Voeding: op het intakeformulier wordt gevraagd naar het eetpatroon. Wanneer daar aanleiding toe is, bespreken we het patroon en kunnen adviezen hierover gegeven worden. Bepaalde voedingsstoffen kunnen de balans in het lichaam verstoren.
  5. Psyche: hoe leef je je leven? Welke gedrags- en gedachtenpatronen heb je ontwikkeld? Tijdens de sessies worden deze patronen ontrafeld en ontstaat bewustwording. Dienen de patronen me nog of wil ik ze veranderen?

Wilt u meer lezen over beroepsorganisatie BATC of heeft u een klacht over de behandeling binnen de praktijk? Klik hier voor de site van beroepsorganisatie BATC.

 

batc-logo

Zorgverzekering

Omdat ik ben aangesloten bij beroepsorganisatie BATC als Natuurgeneeskundig Therapeut, worden de holistische, natuurgeneeskundige behandelingen (deels) vergoed.
Daarnaast blijken steeds meer werkgevers bereid een behandeling/traject (deels) te vergoeden.

Livvit Achmea Zilveren Kruis

Het individuele HeartMath programma Werken aan Veerkracht! (voorheen Stress Reductie Programma) wordt door het Livvit pakket van Achmea Zilveren Kruis vergoed.

Livvit is een samenhangend geheel van diensten, trainingen en cursussen voor werknemers binnen Hogescholen, gericht op het structureel terugdringen en voorkomen van verzuim. Het programma Werken aan Veerkracht! wordt 100% vergoed bij hogescholen die aangesloten zijn bij Livvit!

 

UWV Wajong

Vanaf 15 oktober 2015 vergoedt ook het UWV het individuele programma Werken aan Veerkracht! voor cliënten die een Wajong uitkering ontvangen.

Ik adviseer u voor het starten van een traject of inplannen van een consult, contact op te nemen met uw zorgverzekering over de hoogte van vergoeding die voor u geldt.