Werken aan Veerkracht!

Het HeartMath programma Werken aan Veerkracht (voorheen Stress Reductie Programma) is een manier om beter in balans te komen. De methode is eenvoudig en solide, met wetenschappelijk aangetoonde resultaten. De kracht ligt in de combinatie van eenvoud en effect. Met weinig tijdsinspanning werk je aan meer balans en plezier in je leven. Hierbij werk je naar een hogere mate van hartcoherentie. Dit betekent dat hart en brein meer harmonieus gaan samenwerken.

Sessies Werken aan Veerkracht!

Het programma omvat een aantal eenvoudige technieken die je bij consequent gebruik in staat stellen je kijk op situaties te veranderen. Daardoor ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen.

Het programma bestaat uit 7 sessies van een uur gedurende een periode van 2 – 3 maanden. Daarnaast oefen je dagelijks 3 keer 5 minuten verdeeld over de dag, de geleerde technieken. Deze oefeningen zijn vrij eenvoudig toe te passen in je dagelijkse bezigheden. Doordat het resultaat snel merkbaar is, zullen de oefeningen eerder een automatisme worden.

Tijdens de sessies leer je je bewust te worden van je stresspatronen zodat je, vanuit deze bewustwording,  meer zinvol kunt reageren en je veerkracht en energie kunt behouden.

Na de 7e sessie plannen we na ongeveer 6 weken een 8e sessie  om het toepassen van de technieken en de opgedane ervaringen te bespreken.

Effecten Werken aan Veerkracht

Lage coherentie Hoge coherentie
Gespannen Gecentreerd en ontspannen
Moeilijk te focussen Makkelijker te focussen
Intuïtie/creativiteit blokkeert Toegang tot intuïtie/creativiteit
Reactietijd vertraagt Snellere reactietijd
Algehele malaise Gevoel van welbehagen